Het schooljaar is nog maar net begonnen en we hebben onze eerste bijscholing al achter de rug!

En het was meteen de betere bijscholing. Monsieur C. zorgde voor een overheerlijke workshop waarin we zelf kleurrijke en smaakvolle cocktails en mocktails mochten mixen.

Het inspireerde een van de gasten tot volgende ‘review’:

“Als tiener zag ik Tom Cruise goochelen met flessen. Als student besefte ik dat ik geen fan ben van bier. Als volwassene vind ik het best plezierig om overal wat creativiteit in te steken. Geen wonder dus dat mijn alcoholinname vooral in gemixte vorm gebeurt.

Amateurisme heeft zijn aarzelend aftastende charme, maar de cocktailworkshop die La Jouissance organiseerde, bood de kans om een niveau hoger uit te komen dan met een willekeurig uitgekozen mixologieboek.

De setting was veelbelovend. De lange tafel in de grote zaal uitnodigend. Een rustieke hoeve, een warm ingerichte feestzaal, een tafel met ingrediënten die aanspoort tot snuisteren, en een lange tafel met voor elke gast alle benodigdheden van een professionele cocktail bartender.

Monsieur C. zelf ziet er even piekfijn uit en speelt zijn rol met verve. Na slechts een kort woordje uitleg met de aanstekelijkheid van een peptalk geeft hij ons de vrijheid om zelf aan het mixen te gaan. De ingrediëntentafel blijkt een cornucopia voor een mooie rist cocktails en mocktails, naar keuze te imiteren of heruit te vinden. Een ogenblik later is iedereen in de weer met flessen, shakers, ijs en garnering. Tegen metaal ratelend ijs doordrenkt het geroezemoes als een aangename soundtrack. Monsieur C. doet de ronde, proeft en suggereert met het aandachtig oog en oor van een goede barman.

Een Old Fashioned, een Jamaican Coco en een Dublin Peach later zit mijn workshop erop. Gemixt, geproefd en geleerd. Ook bij de rest van de groep lijkt het in de smaak gevallen, net als de tapas die Tine uit de keuken bleef tevoorschijn halen. Een zéér smakelijke ervaring.

Bedankt, Monsieur C.! Bedankt, La Jouissance!”

Onze gasten vonden het dus voor herhaling vatbaar. En wij zeker ook!

Tine

 

Monsieur C. :  yourbartender.be

Cocktail Workshop 13-10-23